Boeing bude najímat stovky pracovníků na předávání 737 MAX

  • 23.08.2019 08:00

Společnost Boeing v úterý oznámila, že bude najímat na krátkodobý pracovní poměr stovky pracovníků, kteří pomohou v Moses Lake s přípravou vyrobených, ale zatím nepředaných letadel 737 MAX zákazníkům. Společnost předpokládá, že výslednou úpravu řídícího systému 737 MAX předá ke schválení regulátorovi během září a v říjnu bude letadlo schváleno do provozu. Tím momentem bude možno pozvat zákazníky k přejímce letadla.

Firma hledá letecké mechaniky, avioniky, motoráře atd., kteří po schválení regulátorem instalují nový software, provedou veškerou předepsanou údržbu a připraví letadla ke zkušebním letům a předání zákazníkům. Některá letadla budou v té době zaparkována již více než půl roku a rozsah prací proto bude značný. Boeingy 737 MAX jsou celosvětově uzemněny od 13. března.

Po těchto úkonech letadla přeletí do Everettu, kde proběhne předání zákazníkům. Moses Lake bude fungovat jako mezistanice mezi místy, kde jsou letadla umístěna, a Everettem. Boeing neoznámil, kolik letadel 737 MAX je nyní zaparkováno a na jakých místech.

Zatím není znám ani konkrétní termín návratu letadla do služby. Nejprve budou letadla schválena federálním úřadem FAA a postupně pak dalšími regulátory. Boeing však předpokládá, že první letadla mohou nastoupit do komerčního provozu jen několik týdnů po obnovení certifikace. (Foto: The Seattle Times)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



petrp (...163.10...)
23.08.2019 08:07

HA,HA,HA,,,,

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace