Boeing oznámil personální změny ve vedení programu 737 MAX. Šéf programu odchází.

  • 12.07.2019 08:00

Boeing svým dopisem informoval zaměstnance, že po 34 letech opouští společnost Eric Lindblad (viz foto), který od srpna loňského roku řídil v Rentonu program 737 MAX. Před touto funkcí byl Lindblad odpovědný za program 777X. Boeing uvedl, že jeho odchod nikterak nesouvisí s katastrofou letadel 737 MAX, neboť kritická rozhodnutí byla učiněna dávno před jeho nástupem do funkce ředitele programu 737 MAX.

Lindblad měl původně odejít v roce 2018, ale souhlasil s tím, že se ujme problematických dodávek. V té době měl Boeing problémy zajistit dostatečné tempo produkce. Tento důvod vzhledem k uzemnění 737 MAX pominul. Po katastrofě obou letounů 737 MAX řešil zejména krizi související s uzemněním letounů a jejich recertifikací. Dopis zaměstnancům zdůrazňuje, že Lindblad nebyl k odchodu donucen.

Rezignace Erica Lindblada tak spouští hlubší personální změny ve vedení programu 737 MAX a NMA. Podle zpravodajství Bloomberg bude oba projekty řídit Mark Jenks. (Foto: The Seattle Times)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace