Southwest Airlines přesunuje své Boeingy 737 MAX do Victorville. Jeden MAX ohlásil při přeletu poruchu motoru a vrátil se na letiště.

  • 27.03.2019 08:00

Na „odstavné“ letiště společnosti Southern California Logistics Airport (SCLA) ve Victorville v jižní Kalifornii přesouvá Southwest Airlines svou flotilu 737 MAX. Tam budou letadla uskladněna až do odvolání jejich uzemnění. Obvykle se na tomto letišti uchovávají nadbytečná nebo vyřazená letadla.

Letecká společnost získala zvláštní povolení pro technické přelety 737 MAX, kterým jsou přidělena čísla letů od 8700. První MAX přelétl do Victorville 23. března jako let WN8701 z Dallasu. Jeden MAX vyhlásil po vzletu z Orlanda nouzi a vrátil se zpět. Jednalo se o závadu motoru, která nesouvisí s problémem s řízením.

Přelety bez cestujících jsou v těchto případech možné podle zvláštního povolení FAA, které zahrnuje např. přelet na místo uskladnění, zkušební lety, lety pro potřeby výroby, oprav a údržby.

Uskladnění letadel ve Victorville je pro Soutwest výrazně levnější, než je parkovat na letištích. Rozhodnutí 737 MAX „odložit“ může indikovat, že Southwest počítá s jejich dlouhodobějším vyřazením z provozu. (Foto: News in flight, planes.cz).


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Atomic (...189.83...)
27.03.2019 09:59

Konečně někdo, kdo to napsal jak to je a nedělá z toho zase mega senzaci aby byla větší prodejnost....

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace