Indie zvažuje přísnější pravidla pro znovuuvedení 737 MAX do provozu

  • 22.12.2019 08:30

Indický regulátor DGCA (Directorate General of Civil Aviation) údajně zvažuje, že piloti letadel 737 MAX budou muset vyhovět určité úrovni zkušeností, např. stanovením minimálního počtu nalétaných hodin. Regulátor bude také požadovat, aby Boeing zajistil v Indii simulátor pro model 737 MAX a letecké společnosti, aby zajistily odpovídající úroveň přípravy pilotů. Informaci zveřejnilo zpravodajství Reuters.

Indický regulátor je také jedním z regulátorů, který si vyhradil právo nezávislé inspekce uzemněných letadel předtím, než budou schváleny k letům federálním regulátorem FAA.

Indický SpiceJet má uzemněno 13 letadel 737 MAX a objednávky celkem na 155 strojů. V Dubaji se očekávalo, že SpiceJet podepíše významnou zakázku, což se však nestalo.

Letadla 737 MAX jsou celosvětově uzemněna od 13. března po katastrofách Boeingů 737 MAX společností Lion Air a Ethiopian. (Foto: Boeing)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace