Boeing čelí první žalobě od zákazníka

  • 28.08.2019 17:00

Podle informací Financial Times podala ruská leasingová společnost Avia Capital Services v souvislosti s uzemněním letadel Boeing 737 MAX žalobu na společnost Boeing Co. Jedná se o první žalobu zákazníka na Boeing Co.

Leasingová společnost uvádí, že katastrofy letadel 737 MAX v Indonésii a Etiopii byly způsobeny hrubou nedbalostí ze strany společnosti Boeing, konstrukce letadla je defektní a firma zadržovala kritické informace týkající se certifikace. Zákazník se proto soudní cestou domáhá zrušení objednávky na 35 strojů 737 MAX. Leasingová společnost složila za letadla zálohu ve výši 35 mil. USD. Žádá vrátit zálohu včetně úroků a ušlý zisk. Celkem požaduje od Boeingu 115 mil. USD. 

Dodávka většiny letadel společnosti Avia Capital Services se sice měla původně uskutečnit v období od října 2019 do února 2022, ale byla na základě vzájemné dohody posunuta na březen 2022 až prosinec 2024.

Právní zástupce leasingové společnosti, Steven Marks z právní firmy Podhurst Orseck, zastupuje kromě Avia Capital Services rovněž rodiny zemřelých v obou katastrofách Boeingů 737 MAX. Je přesvědčen, že další žaloby budou následovat. (Foto: New York Daily News)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace