United Airlines posunuly předpokládaný termín nasazení 737 MAX na březen

  • 26.11.2019 17:00

Po rozhodnutí American Airlines a Southwest posunout termín plánovaného nasazení 737 MAX na počátek března změnila nyní termín také společnost United Airlines. Původní pracovní termín počátek ledna posunuje na 4. březen. United má uzemněno 14 Boeingů 737 a ruší přes padesát letů denně. Od listopadu zrušily United na 8500 letů Boeingů 737 MAX.   

Boeing počátkem měsíce ujistil, že letadlo bude recertifikováno ještě letos, což společnosti dovolí zahájit dodávky nových letadel v prosinci a leteckým společnostem zahájit komerční provoz v lednu.

Americký regulátor FAA označil termín udaný Boeingem za „agresivní, ne-li přímo nerealistický“. Regulátor opakuje, že letadlo schválí do provozu teprve poté, kdy se ujistí o jeho bezpečnosti.

S nadcházejícím návratem letadel do provozu si společnosti uvědomují, že znovuuvedení modelu 737 MAX bude doprovázeno (ne)důvěrou cestujících. Z různých průzkumů lze přitom soudit, že tento problém postihne více tradiční společnosti než nízkonákladovky. Přesto např. Southwest nasadí 737 MAX přednostně na nejdelší linky, kde nejen využije lepší palivové efektivnosti letadla, ale zejména sníží počet cestujících přepravovaných Boeingy 737 MAX. 

Letadla 737 MAX jsou uzemněna celosvětově od 13. března po katastrofách letadel Lion Air a Ethiopian. (Foto: AP, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace