Ethiopian Airlines vyvrací tvrzení svého bývalého pilota, který varoval před nebezpečím 737 MAX měsíce před katastrofou.

  • 01.06.2019 17:00

Zpravodajství Bloomberg přineslo 29. května pod titulkem „Z toho bude určitě katastrofa” článek, ze kterého vyplývalo, že pilot Ethiopian Airlines varoval řadou emailů o rozsahu asi 400 stran vedení společnosti před nebezpečími letadla 737 MAX. Tato varování pocházejí z prosince 2018, tedy několik měsíců před katastrofou letu ET302 dne 10. března. Zprávu převzala další média.

Ethiopian Airlines rozhodně odmítly obvinění bývalého zaměstnance publikovaná zpravodajstvím Bloomberg a označila je za fakticky nesprávné a nepodložené. Pilot, který byl označen za autora emailů, je bývalý zaměstnanec společnosti, který byl propuštěn pro řadu vážných administrativních a jiných problémů během svého krátkého zaměstnaneckého poměru se společností. (Foto: Ethiopian Airlines, AFP,  planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



VendaLBC - nepřihlášený host (...188.190...)
02.06.2019 14:44

Jenže tohle se děje všude ve firmách. Když na něco poukážete, tak Vás buď sesadí, nebo si něco najdou aby jste byl odejit....nebo Vás na férovku vyhodí. Běžná praxe......Bohužel v letecké dopravě je to trochu horší, mohou na to doplatit nevinní cestující. Je to šlendrián......

Yarda - nepřihlášený host (...75.142...)
02.06.2019 07:21
To je běžné

....bývalý zaměstnanec společnosti, který byl propuštěn pro řadu vážných administrativních a jiných problémů...
že takhle někdo skončí, když si dovolí kritizovat něco co božstvo odsouhlasilo. Taky mne něco takového potkalo, naštěstí to v mém případě neskončilo smrtí nevinných, tedy aspoň doufám. Možná vy nebylo od věci, kdyby v případě těch aerolinek do toho zašťoural nějaký odvážný investigativní žurnalista. Třeba bychom se divili co by se dalo vypátrat.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace