Trump rozhodne o další pomoci americkým aerolinkám

  • 08.09.2020 17:00

Očekává se, že tento týden rozhodne prezident Trump vyčlenit další státní pomoc pro domácí letecké společnosti. Stávající balík pomoci ve výši 25 miliard dolarů končí 31. září. Pokud americké společnosti nedostanou další pomoc, budou muset přistoupit k masivnímu propouštění a výrazné redukci provozu. Zotavení provozu je daleko pomalejší, než se ještě v březnu předpokládalo a nedává šanci, aby se společnosti obešly bez státní pomoci.

American Airlines např. plánují propustit 40 tisíc zaměstnanců, United na nucenou dovolenou pošle 16 370 zaměstnanců.

Pomoc schválená v březnu měla podobu „kurzarbeitu“ a pomohla na přechodnou dobu stabilizovat zaměstnanost a zachovat potřebný rozsah provozu. Dalších 25 miliard dolarů bylo leteckým společnostem poskytnuto ve formě úvěru. Tyto půjčky však společnosti nevyužily, neboť jsou spojeny s některými omezujícími podmínkami.

V Kongresu nedošlo ke konsensu ve věci další pomoci pro odvětví postižená koronavirem, byť myšlenku pomoci leteckým společnostem zákonodárci podporují. Termín 31. září se blíží a rozhodnutí se již nedá dále odkládat.

Podrobnosti předpokládaného rozhodnutí prezidenta Trumpa nebyly komunikovány. (Foto: cnbc.com)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Roxy - nepřihlášený host (...204.14...)
08.09.2020 18:11

31.září asi nikdy nenestane....

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace