Boeing vede v pokročilé fázi jednání o prodeji letadel 737 MAX

  • 11.10.2019 17:00

Společnost Boeing po delší době vede jednání o prodeji letadel 737 MAX. Nekonkretizovala, se kterými společnostmi konkrétně jednání vede, ani kolika letadel se má objednávka týkat, nicméně vyjadřuje vysokou důvěru, že dojde k obratu a poptávka po letadlech 737 MAX nastoupí znovu. K obnovení důvěry dopomohl také závazek na pořízení 200 letadel MAX od skupiny IAG během pařížské letecké přehlídky2019. Po katastrofě 737 MAX společnosti Ethiopian eviduje od dubna Boeing jedinou objednávku na model 737 MAX, kterou získala od neidentifikovaného zákazníka v září.

Případná objednávka by pomohla v kritickém období, kdy Boeing usiluje o schválení změn v systému řízení a dostat letadlo do vzduchu. Největším problémem Boeingu je obnovit důvěru zákazníků a cestujících.

Podle průzkumu asi 20 % amerických cestujících uvádí, že se po dobu šesti měsíců od návratu do služby Boeingům 737 MAX zcela jistě vyhnou. Jiný průzkum společnosti Henry Harteveldt ukázal, že 40 % cestujících by upřednostnilo poněkud dražší a méně pohodlný let, aby se vyhnuli letadlu 737 MAX.

Výrobce ujišťuje, že nova softwarová verze systému řízení je plně připravena, je robustní a splní veškeré nároky. Šéfpilot 737 MAX Henderson tvrdí, že nový systém vylučuje, aby se mohl opakovat sled událostí, kterým čelili piloti Lion Air a Ethiopian. Boeing nyní demonstruje novou verzi softwaru na „roadshow“ v Gatwicku, Istanbulu, Miami a má namířeno do Singapuru a Číny. (Foto: Reuters)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace