American Airlines ruší v důsledku uzemnění Boeingů 737 MAX 90 letů denně

  • 10.04.2019 17:00

Největší americká letecká společnost oznámila, že přinejmenším do 5. června ruší kvůli uzemnění Boeingů 737 MAX 90 letů denně. Společnost má 24 letadel 737 MAX. American Airlines se budou snažit přebookovat dotčené cestující na jiné lety, proto také oznámily své rozhodnutí v dostatečném předstihu.

Společnost Boeing a Federální úřad pro letectví (FAA) minulý týden oznámily, že je na dokončení prací na novém softwaru MCAS a jeho ověření potřeba více času. Boeing přitom konstatoval, že v softwaru byl nalezen ještě další problém, na jehož odstranění se pracuje. Řada společností, a to včetně domácí Smartwings, na to reagovala oznámením o rušení letů.  

Minulý týden Boeing oznámil, že vzhledem k situaci od poloviny dubna postupně sníží tempo produkce letadel 737 MAX z 52 letadel měsíčně na 42 letadla.

Předběžné výsledky vyšetřování katastrofy 737 MAX společností LionAir a Ethiopian ukazují, že hlavní příčinou katastrofy byla reakce automatiky pro podporu řízení MCAS na chybový údaj čidla úhlu náběhu. Software MCAS pak nasměroval letadlo k zemi. Výsledky vyšetřování rovněž prokazují, že piloti obou strojů nepochybili. Úplné vyšetření katastrof může trvat déle než rok. Při katastrofách zahynulo 346 osob.  

V současné době vedou různé americké instituce vyšetřování okolností certifikace modelu 737 MAX. (Foto: dailymail.co.uk, skift, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace