Bývalý vedoucí pracovník Boeingu odmítl vydat vyšetřovatelům dokumenty týkající se 737 MAX

  • 12.09.2019 17:00

Mark Forkner, který byl technickým šéfpilotem programu 737 MAX, odmítl předat federálním vyšetřovatelům dokumenty týkající se modelu 737 MAX, a to na základě svého práva na ochranu před sebeobviněním. Uvedl to list Seattle Times. Není přitom jasné, zda se právo na ochranu před sebeobviněním může vztahovat i na předání dokumentů potřebných pro vyšetřování.

Mark Forkner během procesu certifikace zejména přesvědčil FAA, že dokumentace (a školení) k letounu 737 MAX nemusí obsahovat informace o systému MCAS. FAA na základě jeho informací přijal za fakt, že systém MCAS pracuje na pozadí a piloti o systému nemusí mít žádnou povědomost a není nutné ani speciální přeškolení z modelu 737NG na 737 MAX. Právě systém MCAS se stal nejpravděpodobnější příčinou katastrofy letadel 737 MAX společností Lion Air a Ethiopian. Vyšetřování příčin katastrofy zatím nebylo uzavřeno

Forkner, nyní zaměstnaný u Southwest Airlines, pracoval ve společnosti Boeing Co. v letech 2011 až 2018. (Foto: The Seattle Times)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Jiří - nepřihlášený host (...75.136...)
13.09.2019 16:49
Umístění dokumentů

Takové dokumenty může i odmítnout vydat, protože je určitě nemá doma. Zato je musí mít Boeing. A pán už u něj nepracuje.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace