Virgin Atlantic finalizuje záchranný balíček. Státní pomoc nedostane.

  • 14.07.2020 08:00

Britská Virgin Atlantic má v nebližší době oznámit záchranný baliček, který má zajistit její přežití a má dosahovat asi miliardy liber. Virgin Atlantic z 51 % vlastní Virgin Group Richarda Bransona a 49 % drží Delta Air Lines. Detaily záchranné konstrukce sestavené z privátních zdrojů firma ohlásí v úterý.

Britská vláda v dubnu zamítla poskytnout privátní společnosti pomoc z prostředků daňových poplatníků a žádost prohlásila za málo podloženou argumenty. Faktorem odmítnutí pomoci byl také 49% podíl americké Delta Air Lines a přesvědčení, že Richard Branson nevyčerpal veškeré možnosti zachránit firmu z vlastních či privátních zdrojů.

Richard Branson v mezidobí napumpoval do společnosti 200 milionů liber, které získal prodejem části podílu Virgin Group ve společnosti pro kosmické cestování Virgin Galactic. Dalších 200 milionů liber získala od amerického hedgeového fondu Davidson Kempner Capital Management.

Méně úspěšný byl pokus o záchranu Virgin Australia, ve které držela Virgin Group 10 %. Ani v tomto případě se nepodařilo zajistit pro předluženou společnost státní pomoc, a protože firma nezískala dodatečné privátní zdroje, vyhlásila v dubnu dobrovolně bankrot. (Foto: The Times UK, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



HKFlyier - nepřihlášený host (...181.245...)
14.07.2020 12:52

Pokud ani tak významná společnost, jakou Virgin Atlantic bezesporu je, státní pomoc nedostane, skutečně nechápu, jak naše pomatená vláda může vůbec přemýšlet o pomoci pro Smartwings. Ono to bude nejspíš tím, že tady vůbec nejde o těch v podstatě jen pár set zaměstnanců, kteří pro Smartwings pracují na pevný pracovní poměr(velká část pracovníků je najímána jen sezonně), ale hlavně jde o pomoc kamarádíčkům ve vedení. No a nejlíp se přeci pomáhá ze státního, protože z cizího krev neteče.

ToP - nepřihlášený host (...163.8...)
14.07.2020 09:49
Hurááá

.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace