Virgin Australia v konkurzním řízení

  • 23.04.2020 08:00

Virgin Australia, druhá největší aerolinka v Austrálii, vstoupila dobrovolně do konkurzního řízení.

Společnost doufá, že se jí podaří najít způsob, jak finanční krizi překonat. K tomuto kroku přistoupilo představenstvo předlužené společnosti poté, kdy se nepodařilo získat státní pomoc od australské vlády a ani prostředky od privátních investorů. Společnosti nepomohli ani stávající akcionáři, mezi nimiž jsou např. Singapore Airlines, v jejichž podporu společnost doufala. Virgin Group, která je 10% vlastníkem, bojuje o přežití Virgin Atlantic ve Velké Británii a na podporu společnosti nemá prostředky. Zakladatel společnosti Sir Richard Branson sdělil, že pokud se rychle nepodaří přesvědčit vládu o nutnosti poskytnout pomoc, společnost zkrachuje.   

Virgin Australia připraví návrhy na restrukturalizaci podnikání, redukci leteckého parku, zrušení neziskových linek a chce renegociovat smlouvy se svými dodavateli a partnery. (Foto: Virgin Australia, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Petr - nepřihlášený host (...180.58...)
23.04.2020 12:01
On ne každý chce byt s Andrejem v jedné posteli

Když si kupoval Olmu Olomouc, nektěrí akcionáři raději prodali pod cenou, než aby se s nim nebo jeho pohůnky museli vůbec potkat... a ze jsem u toho tehdy byl!

Rampa - nepřihlášený host (...24.140...)
23.04.2020 11:12

Kdyby býval šel Branson Andrejovi na svatbu a zaregistroval svou firmu v ČR, mohl mít dneska po starostech...

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace