Virgin Australia požádala o přerušení obchodování se svými akciemi. Snaží se sehnat prostředky na přežití.

  • 15.04.2020 08:00

Dne 14. dubna požádala společnost Virgin Australia, aby bylo zastaveno obchodování s jejími akcemi. Společnost je v kritické finanční situaci a pokouší se zajistit financování pro své přežití. Společnost byla v obtížné situaci ještě před nástupem pandemie.

Virgin Austrália má dluhy ve výši 3,2 miliardy USD, a to při tržní kapitalizaci pouhých 467 milionů USD. Firma obchodovaná na burze má komplikovanou vlastnickou strukturu, kdy 90 % akcií drží nejrůznější zahraniční entity, jako jsou např. Etihad Airlines, Singapore Airlines, HNA Group, Nanshan Group. Virgin Group miliardáře Richarda Bransona má ve společnosti asi 10 %. Bylo by tedy logické, pokud by záchrana přicházela od těchto akcionářů. Avšak většina z těchto společností se dostala sama do složité situace a pomoc Virgin Australia proto musí přijít odjinud. O to se nyní pokouší management společnosti.  

Virgin Australia se obrátila se žádostí o pomoc ve výši 900 milionů USD k australské vládě, ta však není ochotna privátní společnosti pomoci a povzbudit tak další privátní společnosti k usilování o získání pomoci z peněz daňových poplatníků. Virgin Australia nyní jedná s vládou o zajištění alespoň krátkodobé pomoci, která by dala společnosti alespoň minimální čas na zajištění financování. (Foto: Computerworld, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace