Lufthansa propustí 22 tisíc zaměstnanců

  • 13.06.2020 08:00

Lufthansa Group vyhlásila záměr propustit 22 tisíc zaměstnanců, polovinu z nich v Německu. Vedení skupiny zahájilo dne 10. června jednání se třemi hlavními odborovými organizacemi a chce dosáhnout dohody do 22. června. Letecká společnost uvádí, že se snaží zachránit co nejvyšší zaměstnanost. Vedení varovalo, že nemusí jít o poslední propouštění.

Generální ředitel Lufthansa Group Carsten Spohr požádal odbory o maximální vstřícnost. Vedení chce uzavřít jednání s odbory před mimořádným jednáním valné hromady 25. června, které má schválit podmínky státní pomoci v objemu 9 miliard EUR.

Pokud by Lufthansa nedodržela splátkový kalendář státní pomoci, stát by získal právo zvýšit svůj majetkový podíl z 20 na 25 % a jednu akcii, čímž by získal blokovací minoritu a mohl zasahovat do rozhodování společnosti.

Propuštění asi 12 tisíc zaměstnanců (tj. asi 30 %) projednávají s odbory v těchto dnech také British Airways. (Foto: Business Insider)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace