United Airlines přesunují uzemněné 737 MAX k uskladnění v Arizoně

  • 30.08.2019 17:00

United Airlines předpokládají, že svých 14 uzemněných letadel Boeing 737 MAX budou schopny vrátit do provozu 3. listopadu. V takovém případě by letadla zachytila tradičně velmi silné období okolo Dne díkůvzdání.

Společnost 28. srpna oznámila, že přesouvá tato letadla k dlouhodobému skladování v arizonské poušti. Všechna letadla by tam měla být postupně přemístěna do poloviny září. Do této doby letadla parkovala v Houstonu a v Los Angeles. Jedním z důvodů je podle vyjádření společnosti hurikánová sezóna, která může ohrozit letadla parkovaná v Houstonu. Tam společnost parkuje podle údajů US Today 12 letadel 737 MAX. Faktorů je tedy více a není vyloučeno, že dalším může být obava, že termín 3. listopadu nemusí být dodržen. Kvůli výpadku 737 MAX společnost pořídila 19 letadel 737-700 z druhé ruky.

Stále není jasné, kdy se uzemněné stroje budou moci vrátit do provozu. Boeing počítá s počátkem čtvrtého kvartálu. Předpokládaný termín se však v minulosti již několikrát posunul. Letadla 737 MAX jsou celosvětově uzemněna od 13. března, a to po katastrofách v Indonésii a Etiopii. (Foto: CBC)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace