Virgin Atlantic požádaly o ochranu před věřiteli

  • 05.08.2020 10:30

Společnost Virgin Atlantic požádala u soudu v New Yorku o ochranu před věřiteli podle kapitoly 15 (Chapter 15). Londýnskému soudu sdělila, že pokud nebude schválen záchranný program, zbývají společnost prostředky na jeden měsíc. Ochrana před věřiteli dává společnosti ještě nějaký čas potřebný kapitál zajistit.

Předlužená společnost se od března ucházela o státní pomoc, kterou ale britská vláda odmítla poskytnout, a to zejména s odkazem na fakt, že 49 % společnosti vlastní zahraniční investor (Delta Air Lines). Žádost společnosti označila za málo přesvědčivou. Britská vláda obecně nemá zájem poskytovat podporu leteckým společnostem z peněz daňových poplatníků. Vláda byla také pod tlakem společností British Airways a Ryanair, které myšlenku státní pomoci leteckým společnostem odmítají.

Virgin Atlantic miliardáře Sira Richarda Bransona se od dubna intenzivně snaží zajistit prostředky na přežití ze soukromých investorů, a to včetně výnosů z prodeje části společnosti Virgin Galactic. Zároveň pokračovala ve snaze přesvědčit britskou vládu o pomoci. Ještě před čtrnácti dny se přitom zdálo, že společnost má šanci potřebný kapitál ze soukromých zdrojů zajistit.

Jiná společnost s kapitálovým podílem Virgin Group, Virgin Australia, vyhlásila bankrot dobrovolně v dubnu. Také v tomto případě odmítla australská vláda poskytnout společnosti státní pomoc a pokus zajistit si prostředky ze soukromých zdrojů nevyšel.

Zkrachovalou společnost převzala koncem června investiční skupina Bain Capital, která po nabytí společnosti přistoupila k restrukturalizaci a propouští 3000 zaměstnanců. (Foto: PA, planes.cz)

 

Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Petr - nepřihlášený host (...225.17...)
05.08.2020 10:38

Informovanejsi a presnejsi clanek zde: https://www.headforpoints.com/2020/08/05/court-filings-reveal-the-full-details-of-virgin-atlantics-rescue-plan/

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace