Lufthansa vyhlásila kvůli koronaviru úsporná opatření

S cílem snížit ekonomické dopady epidemie koronaviru vyhlásila Lufthansa řadu mimořádných opatření ke snížení nákladů.

Mezi jinými se jedná o úspory administrativních a marketingových nákladů, nabídku neplaceného volna pro zaměstnance, pozastavení a přehodnocení potřeb náboru nových pracovníků, rušení nebo odložení školení pracovníků.

Lufthansa Group zrušila (jako řada jiných společností) lety do Číny a snížila přepravní kapacity do Hongkongu. Rušení či omezení letů může postihnout také lety do/z Jižní Koreje, která je aktuálně druhou zemí s největším výskytem koronaviru. Lety do Jižní Koreje omezuje od 29. února nejnověji např. Delta Air Lines, všechny lety do Soulu ruší od 1. března Hawaiian Airlines. Z evropských společností lety do/z Jižní Koreje přerušují od 1. března rovněž všechny ruské letecké společnosti, a to kromě Aeroflotu a Aurory, které lety zatím pouze omezují.

Lufthansa Group vyhlásí hospodářské výsledky za rok 2019 a výhled na letošní rok dne 19. března. Již nyní jsou akcie na svém šestiměsíčním minimu. (Foto: Yahoo Finance, planes.cz)

 


Související fotky


Související články

Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace