České aerolinie pozastavily přímé letecké spojení mezi Prahou a Soulem

ČSA s okamžitou platností pozastavují lety do Soulu, uvedla společnost v tiskové zprávě. Po Číně je Jižní Korea druhou zemí nejvíce zasaženou epidemií koronaviru. Linka provozovaná společností Korean Air zatím zůstává beze změn. Klientům, kteří budou zrušením letů dotčeni, umožňují České aerolinie vrácení peněz v plné výši nebo přesměrování na lety s jinými dopravci.

Lety do Koreje pozastavují s platností od 1. března všechny ruské společnosti s výjimkou letů společností Aeroflotu a Aurory, které mají zajistit evakuaci ruských občanů z Koreje. Od 29. února omezuje lety do Soulu Delta Air Lines, všechny lety ruší Hawaiian Airlines. Vietnamské společnost oznámily zrušení letů do/z Koreje již 25. února.

Očekává se, že další společnosti budou následovat.

Vyjádření společnosti Korean Air: Korean Air stále provozuje přímé letecké spojení mezi Prahou a Soulem a v současné době nedošlo ke zrušení letů. Společnost Korean Air se snaží zabránit šíření COVID-19 od počáteční fáze nákazy spoluprací s korejskými středisky pro kontrolu a prevenci nemocí (KCDC) a dalšími příslušnými orgány. Bezpečnost a zdraví našich cestujících a zaměstnanců jsou vždy naší nejvyšší prioritou. Budeme i nadále úzce spolupracovat s příslušnými orgány, abychom zajistili bezpečnost našich cestujících a zaměstnanců.


Související fotky


Související články

Související kategorie

Komentáře



jan - nepřihlášený host (...36.34...)
28.02.2020 12:24
jina destinace?

by se nenasla pro csa? a tedy take nejmene jeste jedno vetsi letadlo, aby byla moznost provozovat tuto destinaci garantovane? paralelni lety do Soulu spolu s koreanair jsem nepochopil nikdy.

Jiný pohled - nepřihlášený host (...146.127...)
28.02.2020 09:50

Linka PRG - ICN se po změně smlouvy mezi ČSA a Koreanairem stala bohužel prodělečná a tak ČSA plánovalo zrušení teto linky v průběhu letních měsíců tohoto roku. A 330 YBA se vrací zpět do Koreanairu. Současná situace ohledně koronaviru se ČSA hodí aby ukončili lety do ICN dříve než se plánovalo a tím se zamezilo dalším ztrátám, které by se do léta ještě více zvětšily díky nízké obsazenosti.

Jen - nepřihlášený host (...73.104...)
28.02.2020 07:14

No... dlouhodobe byly ziskove, ale kvuli koronaviru a rusenym rezervacim se staly docasne ztratove :)

Pilot - nepřihlášený host (...188.255...)
27.02.2020 22:43

To není pravda. Lety do Soulu jsou nejvýdělečnější linky ČSA. Ruší se to kvůli koronaviru. A také že bylo zrušeno hodně rezervací na tyto linky. Korea Air to lítá protože by jinak musel zrušit logicky všechny lety.

Komárek - nepřihlášený host (...42.239...)
27.02.2020 14:25
Jde pouze o peníze.

Jedná se pouze o to, že let dočasně není ziskový. Korean Air dokáže své linky v tomto překlenovacím období dotovat. ČSA bohužel ne.

Celkem 5 záznamů

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace