Letecké společnosti jedna za druhou omezují lety do Číny

Letecké společnosti reagují na propad poptávky spojený s epidemií koronaviru a omezují nebo ruší lety do Číny. Šíření nemoci již překonalo epidemii SARS a Světová zdravotnická organizace (WHO) ve čtvrtek vyhlásila stav nouze.

Klesají akcie globálních leteckých společností. Nejvíce propadly akcie skupiny Air France-KLM (6 %), IAG Group (5,5 %) a Lufthansy (4 %).  Propad ceny akcií se může šířit jako infekce sama, neboť cestující se mohou vyhýbat letecké dopravě a riziku, že budou v letadle s cestujícími, kteří mohou být nakaženi. To se neomezuje jen na spoje do Číny, postiženo může být celé odvětví.

  • American Airlines ruší spoje Los Angeles – Šanghaj a Peking od 9. února do 27. března. Beze změny zůstává spojení s Hongkongem.
  • United Airlines ruší celkem 24 letů během prvních 10 dní února, a to včetně Hongkongu.
  • Air Canada spojení s Čínou omezuje.
  • Air India omezuje lety do destinací Šanghaj a Hongkong.
  • Lety do/z Číny omezuje korejská Air Seoul. Asiana Airlines ruší spoje do Kuej-lin, Čchang-ša a  Chaj-kchou.
  • Air Tanzania odkládá plánované otevření přímého spoje s Čínou.
  • Cathay Pacific ponechává v provozu všechny spoje, kapacity však redukuje na polovinu. Spoj Cathay Dragon do Wu-chanu je zrušen.
  • IndiGo od 1. února omezuje lety do Číny.
  • Jetstar Asia ruší od 30. ledna do konce března spojení do Che-fej, Kuej-jang,  Sü-čou.
  • Lion Air Group ruší všechny lety do všech 15 čínských destinací.
  • Skupina Lufthansa ruší lety do/z Číny zatím do 9. února, ponechává beze změny spojení s Hongkongem.
  • Aeroflot a Air Astana nabízí zákazníkům možnost bez pokuty zrušit letenky do/z Číny nebo přebookovat na jiné datum.
  • Kazašský SCAT ruší lety do San-ja  a Chaj-kchou.
  • Azerbajdžánský AZAL ruší přímé spojení s Pekingem od 1. února do 8. března.
  • Ural Airlines ruší spoje z Jekatěrinburgu a Tjumeni do provincie Chaj-nan.
  • British Airways ruší veškeré lety do Číny od 29. ledna.
  • Finnair ruší část letů do Pekingu od 5. února do 29. března, ruší lety do Nankingu od 8. února do 29. března. Beze změny zatím zůstávají spoje do Šanghaje, Hongkongu a Kantonu.
  • KLM sice ještě 29. ledna dopoledne potvrdila, že bude zajišťovat spoje podle letového řádu, ale večer vydala aktualizaci a bude rušit lety do Čcheng-tu a Chang-čou od 30. ledna a od stejného data sníží počet rotací do Šanghaje. Zrušeny jsou od 31. ledna spoje do Sia-men. Beze změny zůstávají lety do Pekingu.

Uvedený výčet zachycuje situaci 30. ledna a seznam společností není vyčerpávající. Počet společností, které lety do Číny ruší nebo omezují, rychle roste.


Fotografie k článku



Související kategorie

Komentáře



MK. (...84.252...)
31.01.2020 13:07

As of Monday 3 February 2020, we will suspend all KLM flights to Beijing and Shanghai. This decision is based on the advice we’ve already received and expect to receive from various authorities, including WHO (World Health Organisation), ECDC (European Center of Disease Control), RIVM (National Institute for Public Health and the Environment), IATA (International Air Transport Association), and CDCs (Centers for Disease Control and Prevention) in China. The measure will be effective until Sunday 9 February 2020. After that, the situation will be re-evaluated. Flights to Chengdu, Hangzhou and Xiamen have already been suspended at an earlier moment in time.

The reason we’ve decided to operate a few more flights in the next couple of days and not bring the entire operation to a halt immediately, is because we feel it is our duty to give as many people as possible the opportunity to return home to or from Beijing and Shanghai.

Of course, the development of the Coronavirus outbreak in China has our undivided attention and we continue to monitor the situation minutely. We are in close contact with a variety of national and international health and aviation institutions.

MK. (...84.252...)
31.01.2020 12:42

***Aktuální informace od společnosti Sichuan Airlines k situaci ohledně koronaviru.***
Sichuan Airlines ruší lety mezi Prahou a Čengdu od 12.února do 28. března. Poslední let, na který je možné prodávat letenky je 8.února. Tento let poslouží hlavně k návratu občanů ČLR zpět do vlasti.
Cestujícím, kteří měli zakoupené letenky na zrušené lety nebo si přejí svoji cestu do Číny zrušit je samozřejmě umožněna plná refundace letenek.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace