Katastrofa letu China Eastern Airlines mohla být úmyslným činem

Vyšetřování katastrofy letadla Boeing 737-800 letu společnosti China Airlines 5375 ze dne 21. března se nyní údajně zaměřuje na možnost úmyslného činu. Při největší letecké katastrofě v Číně za posledních 28 let zahynulo všech 123 osob na palubě.

Vyšetřování zatím nenašlo žádné důkazy, že by příčinou střemhlavého pádu letadla byly technické problémy letadla. Zpravodajství Reuters to 10. května potvrdila předsedkyně úřadu NTSB Jennifer Homendy.

Deník The Wall Street Journal v úterý informoval, že analýza záznamu letového zapisovače indikuje, že někdo v pilotní kabině katastrofu letadla způsobil úmyslně. Deník se přitom odvolává na informace pracovníků amerického úřadu, kteří jsou s výsledky předběžné analýzy zapisovačů obeznámeni.

Boeing a NTSB odmítly tyto informace komentovat a odkázaly na čínského regulátora CAAC. Ten se k otázkám zatím nevyjádřil.

Akcie Boeingu v úterý po zveřejnění informace posílily o 6,5 %.

V březnu 2015 zahynulo 150 osob na palubě letadla Airbus A320 společnosti Germanwings, které druhý pilot trpící psychodepresí úmyslně navedl do země.

Spekulace o příčinách neštěstí před vydáním závěrečné zprávy o vyšetřování však nejsou potvrzením skutečného průběhu. (Obr: The Wall Street Journal)  


Fotografie k článku



Související články

Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace