Další informace k havárii Boeingu China Eastern

Čínská státní televize v úterý informovala, že do oblasti katastrofy Boeing u 737-800 společnosti China Eastern Airlines se zatím propracovala jen malá část záchranného týmu čítajícího 1 500 lidí. Na místě byly nalezeny malé části letadla (viz foto), dokumenty a kusy oděvů. Na palubě letadla bylo 132 osob. Horský terén v oblasti pádu letadla je obtížně přístupný. Na místo je možné dostat se pouze pěšky nebo částečně na motorce.

Společnost China Eastern Airlines pozastavila do doby vyšetření příčin katastrofy všechny lety letadel Boeing 737NG, kterých má podle serveru planespotters.net ve své flotile šesti set letadel celkem 147. Po katastrofě klesly akcie společnosti o 6,5 %. Akcie Boeingu při večerním obchodování poklesly o 3,6 %.

Vyšetřování katastrofy se zúčastní vyšetřovatelé Národního úřadu pro bezpečnost dopravy Spojených států (NTSB). Boeing oznámil, že je v kontaktu s NTSB a připraven poskytnout čínskému CAAC pomoc svých specialistů. Pomoc nabídl také americký regulátor FAA.

Letadlo letělo 21. března na lince MU5735 z mezinárodního letiště Kunming Wujiaba na vnitrostátní lince do Kantonu. Podle údajů serveru flightradar24 začalo asi po hodině letu v 06:22 prudce klesat. Kamery zachytily střemhlavý pád letadla (foto 5) do lesního masívu v horské oblasti Teng.

Zpravodajství Reuters uvádí (viz příloha), že v období 2010 až 2020 došlo pouze k pěti katastrofám, kdy se letadlo zřítilo z letové hladiny.

Původní informace

(Obr.: Reuters, foto: CGTN, India Today)


Fotografie k článku



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace