Wizz Air ze svého letového řádu vyškrtal dalších 84 linek

  • 23.12.2021 08:00

Wizz Air v době pandemie mimořádně rychle rozšiřuje svůj letecký park, otevírá nové linky a nové trhy. Ke konci roku stejně mimořádným tempem některé linky ruší. Řada linek byla ve dvou kolech vyškrtána v listopadu, což postihlo i linky z Prahy.

Nyní společnost škrtla dalších 84 linek, přičemž se očekává, že tím celý proces neskončí. Největší část škrtů, asi třetina, se týká Itálie, kde v poslední době rostl Wizz Air vůbec nejrychleji. Je zřejmé, že ne všechny nově otevřené linky se prokázaly jako ziskové, takže korekce jsou pochopitelné. Wizz Air se rovněž snaží vyhnout se přímé konkurenci s Ryanairem. Z letišť nejvíce škrtů postihlo Vídeň, silně postižena byla Larnaca a překvapivě i Varšava.

Naopak nové linky přidává Wizz Air z Ukrajiny a ze své báze v Abú Dhabí. Ukrajina bude hlavním růstovým tématem Wizz Airu v nadcházejícím roce.

Jak jsme již informovali, Ukrajina a EU podepsaly 12. října dohodu o otevřeném nebi (Common Aviation Area Agreement), která liberalizuje letecký provoz mezi Ukrajinou a zeměmi EU. Dohoda sice ještě formálně nevstoupila v účinnost, ale strany se dohodly, že v mezidobí je možno jednat, jako by Otevřené nebe již bylo účinné. (Foto: Wizz Air, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Petr Šimáček (...80.104...)
23.12.2021 09:06

Taky si myslím, že ten rychlí boom jim jednou zlomí vaz.

petrp (...188.252...)
23.12.2021 08:29

...no, počítám, že do roka a do dne přijde k zúčtování, létají šílenosti, viz třeba dnešní ranní linka z Varny do Prahy.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace