Qantas odstavil A380 v Mohavské poušti přinejmenším na tři roky

  • 24.08.2020 08:00

Generální ředitel společnosti Qantas Alan Joyce předpokládá, že Austrálie neotevře své hranice s USA dříve než v létě 2021, a to ještě za předpokladu široké dostupnosti vakcíny. Obnova mezinárodního provozu bude pomalá. Proto letadla Airbus A380, která jsou momentálně odstavena v Mohavské poušti, zůstanou na místě přinejmenším po dobu tří let.

Qantas je kriticky závislý právě na výnosech z mezinárodních letů, které za normálních okolností generují okolo 5,75 miliardy amerických dolarů ročně. Kromě výpadku výnosů firma ponese ještě náklady okolo 600 milionů dolarů na údržbu odstavených letadel.

Dne 20. srpna ohlásila společnost rekordní ztrátu 2 miliard dolarů za uplynulý hospodářský rok, a to přes výborné výsledky prvního pololetí. Generální ředitel společnosti odhaduje, že přímé ztráty způsobené koronavirem dosahují 4 miliard australských dolarů. V podstatě jediným zdrojem příjmů společnosti na dlouhou dobu zůstanou vnitrostátní lety provozované společnostmi Qantas a Jetstar Australia.  (Foto: airplaneboneyards.com)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Petr - nepřihlášený host (...187.100...)
24.08.2020 09:12
Qantas má co si zaslouží

Deset let dojil svět s linkama přes DXB a s exclusivni dohodou s Emirates, no a teď je tahle cesta zavrena, takže musí nést i část svého risika: profit sharing / risk sharing.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace