Qantas odstaví stovku letadel. Propustí přes 40 % zaměstnanců.

  • 25.06.2020 17:00

Austrálie bude uzavřena cestovnímu ruchu pravděpodobně až do konce roku a v dalším období lze očekávat jenom pomalé zotavování letecké dopravy. To znamená značný dopad na výkony společnosti Qantas. Firma proto přijala tříletý plán úspor a zotavení. Implementace plánu by měla společnosti přinést úsporu 15 miliard australských dolarů.

Z provozu bude odstaveno 100 letadel včetně všech 12 Airbusů A380. Dodávky nových letadel (Airbus A321neo a Boeing 787-9) budou přesunuty na pozdější období. Společnost vyřadí s okamžitou platností všech šest zbývajících letadel Boeing 747, stovka letadel bude odstavena na dobu přinejmenším jednoho roku. Jde zejména o letadla, která zajišťují mezinárodní provoz. S vypršením kontraktu vrátí leasingovým společnostem letadla, která má pronajata.

V souvislosti s tím jde i masivní propouštění. Společnost propustí přinejmenším 6 tisíc z celkového počtu 15 tisíc zaměstnanců. (Foto: sbs.com.au, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Vítek - nepřihlášený host (...135.6...)
25.06.2020 23:28

Wuchanská rýmička... jsme fáaaakt blbci :-(

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace