Nový majitel Virgin Australia zahájil restrukturalizaci. Ukončil provoz Tigerair Australia.

  • 08.08.2020 17:00

Skupina Virgin Australia, která vyhlásila v dubnu bankrot, našla koncem června nového majitele, kterým je investiční skupina Bain Capital. Nyní byl zveřejněn restrukturalizační plán společnosti.

Společnost zjednoduší a zmenší letecký park o 28 letadel. Vyřadí všechna letadla ATR, Boeing 777, Airbus A330 a A320. Očekává se, že snížen bude počet letadel Boeing 737, kterých má nyní společnost 79, z toho v aktivním provozu 33. Virgin Australia má navíc objednáno 48 letadel 737 MAX a nyní o této objednávce jedná s Boeingem.

K 5. srpnu byla zrušena společnost Tigerair Australia s tím, že nebude zrušeno její osvědčení leteckého provozovatele (OAC). To pro případ, že se skupina rozhodne v nějaké formě značku Tigerair později obnovit. Cestujícím jsou nabídnuty vouchery na lety Virgin Australia s platností do 30. června 2023. V danou chvíli poptávka neumožňuje efektivně provozovat obě značky. Nejasná zůstává budoucnost Virgin Australia Regional Airlines (VARA).

Virgin Australia potvrzuje, že se nevzdá dálkových letů, ale přinejmenším nyní se zbavuje všech dálkových letadel. Zachován zůstává věrnostní program Velocity.

Společnost nyní obsluhuje 28 vnitrostátních destinací. V rámci restrukturalizace bude uvolněno 3000 zaměstnanců. (Foto: Business Insider, planes.cz)  


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace