Wizz Air plánuje velkorysý rozjezd báze v Petrohradu

  • 19.06.2020 13:00

Wizz Air předpokládá, že po odeznění koronavirové krize otevře v polovině září novou základnu v Petrohradě, která je zároveň první bází Wizz Airu v Rusku. Společnost chce v Petrohradě postupně bázovat až 10 letadel.

Celkově jde o 32. bázi, přičemž pět nových bází (a z nich 20 nových linek) ohlásil Wizz Air jen během posledních tří týdnů.

Wizz spustí z Petrohradu nové linky do Kodaně, Osla, Salcburku, Stockholmu a na Maltu. Ty rozšiřují již dříve oznámené (nebo již provozované) linky z/do Bratislavy, Budapešti, Bukurešti, Londýna (Luton), Sofie a Vilniusu.

Některé atraktivní linky (např. do Prahy, Vídně) jsou ze seznamu „sedmé svobody“ ruskými úřady vyjmuty. Jedná se zejména o ty destinace, které obsluhuje Rossiya, případně jiné ruské společnosti. 

Před několika dny Wizz Air ohlásil, že přizpůsobuje své báze nové tržní realitě a bude expandovat na linky, odkud budou ostatní provozovatelé své kapacity stahovat.

Wizz Air má koncem tohoto hospodářského roku (březen 2021) provozovat 131 letadel. (Foto: Trip Reporter, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace