Lufthansa omezuje kapacity na polovinu. Zvažuje odstavit všechny Airbusy A380

V reakci na prudký pokles poptávky bude skupina Lufthansa dále snižovat kapacity, a to na polovinu. Ještě před několika dny plánovala skupina Lufthansa snížit kapacity o 25 %, ale dopady epidemie na poptávku se vyvíjí rychleji, než se původně předpokládalo. Pouze za první týden března byla skupina nucena zrušit 7100 evropských letů.

Lufthansa zvažuje odstavit na přechodnou dobu z provozu všech 14 letadel Airbus A380.

Nová opatření mají doplnit ta původně přijatá, která předpokládají úspory mzdových a dalších nákladů, a to s cílem zmírnit negativní dopady snížené poptávky na finanční výsledky.

Skupina Lufthansa (kromě Brussels Airlines) ruší nejnověji od 8. března všechny lety do Izraele (Tel Aviv, Eilat). Izraelské úřady vyhlásily od 6. března omezení vstupu do země pro cestující z řady evropských zemí, což skokově snížilo poptávku. Provoz linek proto ztratil ekonomický smysl.

Skupina ohlásí své hospodářské výsledky na výroční konferenci dne 19. března. (Foto: Lufthansa, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Související kategorie

Komentáře



Vítek - nepřihlášený host (...135.13...)
09.03.2020 00:27

Luboš: Tak to je skutečně velké moudro... :-( Spíš se ale všichni ptají, jak dlouho to potrvá. Dva týdny, dva měsíce, rok..? Pokud se normálně nerozlétá letní sezona, mnozí nepřežijí.

Luboš - nepřihlášený host (...81.215...)
08.03.2020 20:12
Poznatek

Momentálně situace si vyžaduje omezení velkokapacitních letadel ale události zase nabudou běžných rozměrů a létat se zase jistě bude jak tomu bylo doposud.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace