British Airways ruší 27. září většinu letů

  • 17.09.2019 13:00

V důsledku pokračující stávky pilotů organizované odborovou organizací BALPA ruší British Airways prakticky všechny lety dne 27. září. To se týká také všech přímých letů provozovaných British Airways (BA) do/z Prahy. Společnost rozesílá informace postiženým cestujícím.

V případě, že společnost informuje zákazníky v předstihu alespoň 14 dní před zrušením letů, nemusí platit podle nařízení EU261/2004 cestujícím kompenzace. Musí však nabídnout vrácení peněz, přebookování nebo let jinou společností. BA přitom stále doufá, že se stávku podaří odvrátit.

Stávka je pokračováním 48hodinové stávky, která proběhla ve dnech 9. a 10. září a vedla ke zrušení prakticky všech letů plánovaných v těchto dnech.

Odbory odmítly nabídku BA na zvýšení platů pilotů o 11,5 % rozloženě do tří let, přičemž pro stávku hlasovalo 93 % pilotů (kteří se dostavili k hlasování). BA odhaduje, že každý den stávky stojí společnost asi 50 mil. USD, nemluvě o ztrátě důvěry zákazníků a dopadů na image.  (Foto: Evening Standard)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace