Bye Aerospace získala objednávku na 24 elektrických letadel eFlyer

  • 23.08.2019 13:00

Společnost Bye Aerospace získala kontrakt na dodávku 22 letadel eFlyer 4 a 2 letadla eFlyer 2. Celokompozitová letadla jsou poháněna elektrickým motorem. Zákazníkem je provozovatel aerotaxi Quantum Air z Los Angeles a ve smlouvě se zavazuje koupit i 2 teprve vyvíjená univerzální letadla. Společnost Quantum Air věří, že dodaná letadla budou bezpečnější, ekologičtější, pohodlnější a efektivnější než stávající letadla. Letadlo ukazuje video zde.

Výrobce registruje asi 600 závazků na prodej letadla, které uskutečnilo první let v květnu 2016 a má dosáhnout certifikace v roce 2021.

eFlyer2 je dvoumístné letadlo poháněné elektrickým motorem Siemens SP70D o výkonu 90 kW. Letadlo dosahuje rychlosti přes 250 km/h a má vytrvalost 3,5 hod.

Společnost Bye Aerospace spolupracuje s britskou Oxis Energy na vývoji vysokokapacitních článků (https://byeaerospace.com/3620-2/) pro čtyřmístný letoun eFlyer 4 a příp. další větší modely, které budou následovat. (Foto: Bye Aerospace)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Radek - nepřihlášený host (...212.223...)
23.08.2019 13:37
Pořád to samé

Pořád to samé, letadlo, které neexistuje (eFlyer 4 pro čtyři) je objednáno, na základě slibovaných parametrů. Přitom letadlo, které existuje (eFlyer 2 pro dva) nemá dokončenou certifikaci a dokonce ani nejsou zveřejněny a ověřeny jeho reálné výkony, jen takové ty rychlost až x km/h, dolet až y km. Vzhledem k tomu, že wikina udává až šest balíků baterií, je jasné, že výkony ve dvou lidech nebudou zrovna *reklamní*, a vytrvalost ve dvou nebude ideální. Alespoň ale díky vyladěné aerodynamice budou lepší než třeba u E-Pipistrelu.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace