Rolls-Royce se vrátil do zisku a dokončuje řešení potíží s motory Trent 1000

  • 07.08.2019 13:00

Zakázka britského Ministerstva obrany (MoD) v hodnotě 350 mil. GBP pomohla společnosti Rolls-Royce dosáhnout zisku. Zakázka zajistí britskému letectvu RAF údržbu a podporu pro motory stíhacích letadel Typhoon v období do roku 2024. Firma Rolls-Royce vykázala za 1. pololetí 2019 zisk 83 mil. GBP proti ztrátě 747 mil. GBP za stejné období loňského roku. Výnosy se zvýšily o 7 % a dosáhly 7,35 mld. GBP.

Generální ředitel Warren East vyjádřil optimistický názor, že restrukturalizační proces, který byl nastartován vloni, přinese ještě výraznější zlepšení výkonu ve 2. pololetí. Zároveň uvádí, že se podařilo dosáhnout rozhodujícího pokroku v řešení problémů motoru Trent 1000, i když zákazníci stále ještě problémy související s nadměrným opotřebením lopatek motorů pociťují. Do konce tohoto roku by měl počet odstavených letadel 787 poklesnout pod deset.

Řešení problémů lopatek motorů přišlo letos firmu R-R na asi 270 mil. USD, na celorok odhad činí 450–500 mil. GBP. V příštím roce by však náklady měly klesnout na max. 100 mil. GBP. (Foto: eurofighter.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace