Rolls-Royce odškodní zákazníky postižené problémy motorů Trent 1000

  • 03.05.2019 13:00

Generální ředitel Warren East ujistil na konferenci s investory, že se společnost Rolls-Royce dohodla na kompenzacích se všemi uživateli problémových motorů Trent 1000. Problémy motorů přitom mohou trvat ještě další dva roky, než se nadměrné opotřebení a korozi podaří zcela vyřešit. V únoru firma poskytla odhad, že výše kompenzací se za období od 2017-2021 bude pohybovat od 100 mil. GBP do 1,5 mld. GBP. Dohoda o kompenzaci zahrnuje nejen vyrovnání za uplynulé období, ale i vyrovnání na další dva roky. Mělo by tedy být konečné.    

Firma Rolls-Royce kvůli problémům s motory Trent upadla vloni do ztrát. Kromě finanční náhrady musí Rolls-Royce investovat do programu oprav a vývoje nových dílů motorů, nemluvě o otřesené reputaci.  CEO společnosti uvedl, že v druhé polovině loňského roku bylo kvůli zmíněným problémům vyřazeno z provozu od 30 do 50 Dreamlinerů, tento počet se však nyní snížil na 30 až 40 postižených letadel. Do konce roku má číslo letadel vyřazených z provozu klesnout na nanejvýš 10. Společnost pozvolna obnovuje důvěru v budoucnost motorů Trent 1000 a získala nové objednávky. Ty se pochopitelně týkají motorů z nového vývoje. (Foto: Bloomberg, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Atlas - nepřihlášený host (...143.217...)
03.05.2019 21:56

Kto nic nerobi nic nepokazi.
Hlavne je ze nikto kvoli ich chybe nezomrel.
Ironia je ze RR stratil viac na hodnote ako boeing.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace