Etihad Airways se přihlásily do soutěže o Jet Airways

  • 12.05.2019 08:30

Etihad je podle všeho jedinou společností, která podala závaznou nabídku na nákup společnosti Jet Airways. Uzávěrka nabídek uplynula 10. května večer. 

Společnost Etihad ale zároveň prohlásila, že nemůže být jediným investorem, a že podmiňuje platnost své nabídku podmínkou, že se najde investor, který bude držet ve společnosti majoritu. To je ostatně v souladu s indickými předpisy, které dovolují zahraniční letecké společnost držet v kterékoli indické letecké společnosti nanejvýš 49%. Etihad chce podáním nabídky zachránit svůj 24% podíl v předlužené společnosti. Může tedy svůj podíl zvýšit  25 %, což by představovalo vložit až 500 mil. USD kapitálu. Etihad minulý měsíc požádal věřitelské banky, aby dobrovolně odepsaly 20 % dluhu Jet Airways a pomohly tak najít řešení.

Řízení organizuje State Bank of India, která je hlavním věřitelem Jet Airways. Jet Airways zastavily své lety 17. dubna. (Foto: Etihad, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace