SpiceJet rozšíří na pozadí odchodu Jet Airways z trhu letadlový park o 27 letadel

  • 20.04.2019 08:30

Indický lowcoster SpiceJet si pronajme 6 dalších letadel Boeing 737-800. Nová letadla dostane během 14 dní, což firmě umožní zaskočit na některých linkách za odcházející Jet Airways. Během několika týdnů má SpiceJet získat celkem 27 dalších letadel. V červnu převezme také pět Bombardierů Q400. Pro SpiceJet je nyní důležité získat rychle povolení indických úřadů na import letecké techniky.

Snížení kapacit na indickém trhu se projevilo nárůstem cen vnitrostátních letenek v průměru o 15 %, ale na některých linkách až na dvojnásobek. Z výpadku velkého konkurenta tak těží kromě SpiceJet zejména IndiGo, Air Asia India a Vistara.

Jet Airways ukončily provoz 17. dubna poté, kdy se předlužené společnosti nepodařilo zajistit překlenovací úvěr. Jet Airways, druhá největší společnost v Indii, provozovala přes 120 letadel. (Foto: SpiceJet, Business traveller, Airbus, Business Today India, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace