Ryanair ve strategickém rozletu. Laudamotion výrazně posílí.

  • 10.03.2019 09:30

Poté, co se Michael O’Leary ujal řízení skupiny Ryanair jako Group CEO, se začínají objevovat první indikace směřování nově formované skupiny. Ryanair Holdings (Laudamotion, Ryanair, Ryanair Sun a Ryanair UK) vytvoří silný holding silných, a přitom různých nízkonákladových společností. V podstatě tak bude skupina operovat stejným způsobem, jako např. Lufthansa Group, IAG Group, Air France – KLM Group. O’Leary přitom nijak neskrývá svůj apetit rozšířit, koupit nebo vybudovat v dalších letech „jednu či dvě“ další letecké společnosti typu Laudamotion.

Laudamotion je také první na řadě v expanzních plánech holdingu.  Zatímco Ryanair dnes používá výhradně letadla Boeing, Ryanair Holdings se podle O’Learyho stane také významným zákazníkem Airbusu. Tomu napovídá i chystaná objednávka až 100 letadel A321neo pro Laudamotion. S více stroji bude Laudamotion obsluhovat více cestujících a více linek, a proto se Laudamotion v současné době ohlíží po dalších evropských bázích. V současné době bázuje ve Vídni, Stuttgartu, Palmě a Düsseldorfu. Laudamotion chce v roce 2022 obsluhovat 10 mil. cestujících. Použití Airbusů i Boeingů kromě jiného také zjednoduší případné pořízení další letecké společnosti.

Nová struktura dovolí lépe konkurovat na finančních trzích, což zajistí výhodnější přístup ke kapitálu i letadlům. Zákazníkům zase nabídne některé výhody při používání služeb jednotlivých společností holdingu. (Foto: Avionews, Ryanair, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Miro - nepřihlášený host (...167.250...)
10.03.2019 14:51
Na okraj....

Alitalia je na "zdochnutie". Ak obeť na prevzatie by bola pre Ryanair Holding ideálna.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace