Mapové podklady amatérských dronů budou upraveny, aby se snížilo riziko narušení perimetru citlivých infrastruktur

  • 15.02.2019 13:00

Po problémech letiště Gatwick z prosince a Heathrow z ledna je stále větší pozornost věnována regulaci pohybu dronů okolo letišť a dalších citlivých objektů. Citlivé infrastruktury a objekty mají nyní v Evropě doznat vyššího zabezpečení proti donům, a to také díky novému mapovému softwaru. Ten by měl zajistit, že se dron nedostane např. do blízkosti letišť. Software byl vyvinut společností Altitude Angel z Readingu a bude dodán čínské DJI Technology Co., která je vedoucím světovým dodavatelem amatérských dronů. Ta by tento mapový podklad měla implementovat do svých výrobků.

Nové mapové podklady zahrnují 40 evropských zemí a jejich použitím bude vytvořen tzv. „geofencing“ okolo citlivých objektů. Obrana pochopitelně není všemohoucí a kvalifikované osobě nikterak nezabrání mapové podklady modifikovat. Přinejmenším však bude obranou proti těm, kteří mohou narušit perimetr citlivých objektů neúmyslně nebo prostě jen z rozmaru, nemají však zázemí k modifikaci softwaru. (Mapa: Altitude Angel, planes.cz)


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace