Ryanair: příplatek za frontu

  • 06.12.2018 08:00

Cestující Ryanairu jsou hrubě nespokojeni s (ne)fungováním nových a zjevně nedomyšlených podmínek pro přepravu zavazadel u Ryanairu, které platí od 1.11. Cestující se museli smířit s faktem, že nová pravidla znamenají extra náklady, nyní však zjišťují, že kromě dodatečných nákladů mají také dodatečné nepohodlí. Problémem se stalo tzv. „prioritní“ odbavení. Ryanair totiž v rámci nových pravidel umožňuje za příplatek 6 GBP získat „prioritní“ status, v rámci kterého je kromě jiného možno vzít si s sebou na palubu kabinové zavazadlo. To je dostupné max. polovině cestujících, tj. až cca. 90 cestujícím na každém letu. Nové opatření výrazně zvýšilo zájem o „prioritu“, v důsledku čehož se utvořily velké fronty. A to přesto, že Ryanair při zavedení nových příplatků ujišťoval, že nová pravidla nástup a výstup cestujících urychlí. Situace se přitom může dále zhoršit nasazením nových 737 pro 200 cestujících. Kontroverzního šéfa Ryanairu Michaela O’ Learyho čeká v příštím roce vyjednávání o případném prodloužení jeho mandátu. Ve světle rostoucí kritiky a zhoršujících se hospodářských výsledků společnosti však prodloužení jeho manažerského kontraktu nemusí být samozřejmé.


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Helena - nepřihlášený host (...178.137...)
07.12.2018 23:05
Lety z Brna

Pokud člověk chce letět z Brna, nemůže si vybírat. A je rád, že se nemusí trmácet doma Prahy. Holt, Pražáci a Čechačci jsou na tom zas lépe.

Ondra - nepřihlášený host (...9.245...)
07.12.2018 12:38

Presne takovou situaci uz zaziva i CSA - minuly tyden z Bruselu mela Sky priority snad tretina az polovina letadla, takze v pruchodu pro priority byla mega fronta.
Pokud spolecnost neomezi celkovy pocet priority (coz nechteji, protoze jim vydelava extra), tak to ztraci smysl pro cestujiciho..

TS - nepřihlášený host (...176.1...)
07.12.2018 11:31
Polymorph

Neni nic spatne na to tom litat levne, ja Ti to rozmlouvat nebudu.
Jen je treba videt vyvoj situace :
1) Vozit kufry stoji palivo - zaplate to
2) Nakladat kufry stoji penize - zaplate to
3) Nakladat kufry stoji ground time - zaplate to
4)Chcete letat levne, nechcete platit? Vezmete si jen kabinove zavazadlo...
5)Aha, vzali jste si jen kabinove zavazadlo...nejvetsi a nejtezsi jjake muzete
6) Zmenime limity na kabinova zavazadla na mensi a lehci
Co bude mit vic - zaplate to
8)Aha, stejne se to nevejde,protoze letame s letadly pro 130 lidi,ale nacpeme jich tam 200 - no proste to ty druhy pulce nastupujicich seberema a nalozime dolu (coz ovsem stoji penize a gnd.time ;) )
9) Co takhle nechat zaplatit ty prvni pulce to co stoji nalozeni kabinek ty druhy pulky? :))
Jo na O'Learyho si jen tak neprijdete

Polymorph (...188.159...)
07.12.2018 07:48

A co je špatného na tom letět levně? Když v tom letadle strávím max 2h, tak nepotřebuji žádný velký luxus. A osobně nevidím velký rozdíl v boardingu od BA a Ryanair. Obojí mám vyzkoušené. Je pravdou že priority boarding u Ryanair nefunguje. Těch 6GBP jsou vyhozený prachy.

Komárek - nepřihlášený host (...42.239...)
06.12.2018 10:05

Taková letecká společnost pro socky...podle toho to také tak vypadá. Ti lidé se tam chovají jako stádo dobytka. Ono je lepší trošku připlatit a letět nějakou běžnou společností.

Celkem 5 záznamů

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace