Na křídlech 747 v roce 2018

  • 25.12.2017 08:30

S tím, jak aerolinky postupně vyřazují Boeingy 747 z pravidelných linek, se zmenšuje šance proletět se tímto ikonickým letadlem, které změnilo svět letecké dopravy. Keishi Nukina zkomponoval přehled pro rok 2018 na svém blogu KN Aviation.

Pro nás nejjednodušší je zvolit let s Korean Air mezi Prahou a Soulem v den, kdy letí Korean Air (ačkoliv to Keishi nezmiňuje). Pokud nebudete mít dost, můžete pokračovat například do Hong Kongu, Kuala Lumpuru nebo Honolulu.

Z přehledu vyplývá, že další možností je zvolit let s Lufthansou přes Frankfurt nad Mohanem (destinace jako Boston, Denver, New York JFK, Orlando, Osaka, Rio de Janeiro, Teherán, Tokio, Vancouver, Washington a další).

I další dopravce je z Evropy. British Airways sice neobjednaly žádný Boeing 747-8i, nicméně stále ještě provozují 36 exemplářů verze -400. Na letech z Londýna Heathrow je BA používají pro destinace jako Boston, Dubaj, Kapské město, New York JFK, Peking nebo Phoenix.

Boeing 747-400 KLM vás z Amsterdamu donese například do Chicaga, Los Angeles, Mexico City, New Yorku JFK, Toronta, Paramariba, Hong Kongu nebo Nairobi.

Boeingem 747-400 El Al se můžete proletět mezi Tel Avivem a Londýnem, Paříží, New Yorkem nebo Bangkokem.

Poněkud složitější je potkat jeden z Boeingů 747 Air China. Kromě vnitrostátních letů (například Šanghaj – Peking) je možné ho zastihnout na linkách do New Yorku nebo San Franciska.

Dalšími aerolinkami, které provozují Boeingy 747-400 z Evropy nebo do Evropy jsou: Corsair (na linkách z Paříže Orly), Rossiya (na vnitroruských linkách z Moskvy Vnukovo), Thai Airways (na lince do Mnichova), Virgin Atlantic (z Londýna Gatwicku nebo Manchesteru) či Wamos Air (z Madridu).

Složitější bude svézt se Jumbem na lince Air India, Asiana Airlines, Iraqi Airways, Mahan Air či využít linky olejářské linky „Houston Express“, kterou provozuje Atlas Air pro Sonair.

Podrobnější přehled linek nabízí již zmiňovaný článek na KN Aviation.


Související fotky


Související články

Komentáře



MartinSn (...183.6...)
25.12.2017 08:48

Již v létě se jedním B747-8I proletím. Nicméně jsem mohl letět 747 2x (tam i zpět) a radši jsem se tomu vyhnul. :D Je to super letadlo, pro pasažéry už existujou ale i mnohem lepší.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace