Detail fotografie

DO328-300JET


Autor: Radim Tyleček - LKMT/EDDM Spotter
Datum pořízení: 09.07.2020
Počet hodnocení: 1×
Počet zobrazení: 933×

Popis:

Dvojice létajících Jednotek Intenzivní Péče na své domovské základně v Norimberku. V závislosti na vnitřním uspořádání mohou oba J328 transportovat až 6 ležících popř. až 4 sedící pacienty. Spolu s letouny Beechkraft B350 Super King Air (D-CUTE) a Learjet LJ60XR tvoří flotilu čtyř sanitních letounů létajících ve službách ADAC Luftrettung v odpovídajícím zbarvení.




Kategorie a uživatelská alba

Další fotografie


Komentáře



17.07.2020 01:46
Redakcí/Datařem chybně opravená společnost

Jak je již ze snímku i z popisu k fotce patrné, všechny 4 žluté letouny vlastní a provozuje společnost Aero-Dienst z Norimberku, které létají i pod svým vlastním číslem letu "ADN----", a které jsou schopny pro pacienta letět až do vzdálenosti ca. 2000km
Společnost ADAC Luftrettung vlastní a provozuje pouze žluté vrtulníky (Kryštofy - stejně jako v ČR), které létají pod číslem letu "CHX--", podle toho, na jaké bázi jsou umístěny (např. Christoph 32 je bázován v Ingolstadtu) a pendlují maximálně mezi místem zásahu a jednotlivými německými nemocnicemi.
Z toho tedy vyplývá, že tyto letouny mají s ADAC Luftrettung společné maximálně zbarvení. Nejedná se tedy o mou chybu, ale o chybu redakce, popř. dataře, která název společnosti chybně opravila, i když jsem na to v uživatelském rozhraní (v "Diskusi se screenery") upozorňoval a žádal o nápravu, páč u všech čtyřech letounů je chybně uveden provozovatel.
I když mi bylo doporučeno, abych se e-mailem obrátil na hlavního správce (což jsem taky asi před týdnem udělal), tak se mi dodnes neozval.

Více informací pro ověření zde:
1) www.aero-dienst.de/en/ac-operations/ambulance-fleet/
2) luftrettung.adac.de/hubschrauber/
3) www.planespotters.net/search?q=D-BADC
4) www.flightradar24.com/data/aircraft/d-badc
5) www.radarbox.com/data/registration/d-badc
6) www.flightera.net/en/planes/D-BADC
7) www.bsl-mlh-planes.net/browse/registration/D-BADC/

Celkem 1 záznam

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace