Detail fotografie

DHC8-300MPA


Autor: PeterV
Datum pořízení: 07/2007
Počet hodnocení: 0×
Počet zobrazení: 2433×

Popis:

Detail externích modifikací na letadle pro švédskou Coast Guard - nejrůznější radary, FLIR, kamery, vypouštěče sonarových sond, velké pozorovací okno místo nouzového východu, antény, atd.




Kategorie a uživatelská alba

Kategorie:

Další fotografie


Komentáře



milhaus (...103.7...)
16.08.2011 22:32

Zdravím autora!!! Z mailu jsem si nějak nedovedl představit, že upravený jsou cargo dveře a prolejzá se k nim přes bagážový prostor. Ty vířiče jsou skutečně mohutný, tipoval bych tak 50mm. Zkoušeli jste z toho vysazovat parašutisty? Co to tam kouká za čumák zpoza hangáru? DC-4?

PeterV - nepřihlášený host (...95.59...)
16.08.2011 14:33

Na této fotce jsou dobře vidět vortex generátory před přední hranou zadních nákladních dveří které umožnňují otevření dveří za letu. Ty vortex generátory totiž vytvoří turbulenci v proudu vzduchu v těsné blízkosti trupu což způsobí že ten proud vzduchu se energizuje a tím se nevcucne do otevřených dveří kde by nadělal akorát paseku.

Zajímalo by mě jakou zkušenost s tímto jevem mají například "skajdajvři" (parašutisté) běžně létající s otevřenými dveřmi na L-410.

Celkem 2 záznamy

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace