Emirates jednají o partnerství s Air India

  • 27.02.2023 13:00

Je nepochybné, že Air India se během následujících několika let stane velkým hráčem, a to nejenom v Indii. Význam a příležitosti Air India umocňuje rychlý rozvoj hospodářství Indie a růst střední třídy.

Air India se má stát vedoucím provozovatelem Indie jak ve vnitrostátním, tak mezinárodním provozu z/do Indie. Hodlá konkurovat vedoucím leteckým společnostem Středního východu.

Z informací portálu Mint vyplývá, že Emirates zahájily jednání s Air India o možném partnerství. Protože Air India a Emirates jsou přímými konkurenty, dávalo by partnerství zaměřené na lety mezi Středním východem a Indií smysl. Emirates jsou dnes po Air India a IndiGo třetí největší aerolinkou provozující mezinárodní linky z/do Indie.

Emirates mají interline dohody s řadou indických aerolinek. V listopadu 2019 jednaly Emirates o sdílení kódů se společností SpiceJet, jednání však byla přerušena pandemií.

Dnes má pro Emirates daleko větší smysl případný codeshare (nebo jiné partnerství) s Air India. Pro Emirates jsou Air India (a Vistara) přirozeným partnerem, neboť se jedná o prémiovou aerolinku, zatímco SpiceJet jsou nízkonákladovkou.

Air India zřejmě nejdříve musí dokončit integraci se společností Vistara a uvolnit si ruce pro vyjednání případné dohody s Emirates.

Jednání jsou podle všeho v počáteční fázi, takže zatím nelze dělat dalekosáhlé závěry. Potenciál takového partnerství je určitě vysoký a může přinést výhody Emirates, Air India i cestujícím. (Foto: 100 knots, Mint, planes.cz) 


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace