Wizz Air zvažuje otevření báze v Saúdské Arábii

  • 05.09.2022 13:00

V květnu oznámil Wizz Air, že zkoumá možnosti expanse na saúdskoarabském trhu. V nedávné době firma oznámila zahájení letů do Rijádu, Džiddy a Dammánu z 11 evropských měst, např. z Budapešti, Říma, Milána a Vídně, a to postupně od začátku roku 2023.

Minulý týden šéf Wizz Airu Jozsef Váradi potvrdil zpravodajství Reuters, že dopravce zvažuje získat saúdskoarabské osvědčení leteckého provozovatele (AOC) a otevřít v zemi svou bází. Firma je připravena k investicím do tohoto zajímavého trhu. Konkrétní termín nebyl oznámen.

Wizz Air chce využít liberalizace turistického odvětví Saúdské Arábie, ke které došlo v roce 2019, a zároveň možností na velkém vnitrostátním trhu letecké dopravy. Expanze by umožnila Wizz Airu dále rozšířit podnikání, a přitom se vyhnout přímé konkurenci s Ryanairem.

Wizz Air by pro své podnikání v Saúdské Arábii zřejmě použil stejný model, který již funguje v Abú Dhabí, kde firma provozuje společný podnik Wizz Air Abu Dhabi spolu s místním fondem a funguje na základě místní licence (AOC) Emirátů.

Vzhledem k tomu, že Wizz Air v dohledné době nemůže rozvíjet své podnikání na perspektivních trzích Ukrajiny a Ruska, musí hledat méně zjevné příležitosti. K těm patří bezesporu Střední východ s možností zajímavé expanze do Afriky a Asie. (Foto: Wizz Air, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace