FedEx bude vybírat nákladní letadlo nové generace

  • 14.02.2022 17:00

FedEx letos vyhodnotí nabídky Airbusu a Boeingu na dodávky nákladních letadel nové generace. Letadla mají zajistit modernizaci parku a zároveň posílit přepravní kapacity dopravce. O zakázku se tentokráte utkají Airbus A350F a Boeing 777-8F. Hraje se až o stovky nákladních letadel.

FedEx je tradičním a loajálním zákazníkem Boeingu, jehož letadla mají lví podíl ve flotile společnosti, která podle serveru planespotters.net čítá 474 nákladních letadel. Airbus reprezentuje ve flotile FedEx 65 letadel A300-600.

Boeing bude svůj tržní podíl nepochybně tvrdě bránit. Ještě nedávno se předpokládalo, že FedEx bude zahajovacím zákazníkem Boeingu 777-8F, což může indikovat určité preference v tomto směru.

Airbus se bude snažit prosadit typ A350F, který má zvrátit dlouhodobý neúspěch Airbusu na trhu nákladních letadel. I když to není obvyklá obchodní praxe Airbusu, v tomto případě bude připraven konkurovat cenou. Airbus má málo co ztratit, vyhrát však může hodně.

Buď jak buď, FedEx se může těšit na mimořádně atraktivní nabídky. (Foto: Seeking Alfa, planes.cz) 


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Petr - nepřihlášený host (...236.200...)
15.02.2022 14:12
Airbusu pomůžou emise

A fakt ze 777-8F je pořad o pět let pozadu…

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace