Bělorusko chce vymáhat kompenzaci škod způsobených sankcemi

  • 27.01.2022 17:00

Běloruský prezident A. Lukašenko v pátek oznámil, že se Bělorusko chystá podat u mezinárodního soudu žalobu na země, které uvalily na Bělorusko sankce v souvislosti s květnovým incidentem s letadlem Ryanairu.

Uvedl, že Bělorusko bude vymáhat nejenom škody, které utrpěl národní dopravce Belavia a odvětví civilní letecké dopravy, ale i další škody.

Bělorusko považuje pracovní zprávu vyšetřovací skupiny ICAO za doklad, že za incidentem s letadlem Ryanairu úřady nestojí, a že letadlo nebylo běloruskými úřady donuceno k přistání. Vyšetřovací zprávu budou projednávat orgány ICAO dne 31. ledna.

Letadlo letící 23. května na lince z Atén do Vilniusu obdrželo cestou služeb řízení letového provozu Běloruska falešnou informaci o bombě na palubě a divertovalo do Minsku. Po přistání byl na palubě zadržen běloruský disidentský novinář a jeho partnerka.

Západní země následně uvalily na Bělorusko sankce, a to včetně zákazu letů běloruských letadel do 20 zemí. (Foto: balkans.news, planes.cz)  


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace