Šéf Qantasu otočil. Krizuje australské vakcinační cíle a ad hoc přístup k otevření hranic.

  • 08.07.2021 08:00

Šéf Qantasu  Alan Joyce ostře kritizoval australskou vládu, že nestanovila jasná, transparentní kritéria a „jízdní řád“ pro otevření hranic, což leteckému dopravci znemožňuje plánovat budoucnost. Tvrdí, že uzavření hranic je diktováno politickou agendou, nikoliv epidemiologickými faktory. Austrálie kromě zvlášť odůvodněných výjimek uzavřela své hranice v březnu 2019.

Joyce varuje, že vláda se přespříliš soustředí na samoúčelné dosažení vakcinačních cílů pro celou populaci, a klade je jako podmínku pro otevření země. Je přesvědčen, že vakcinace se má soustředit na ohrožené skupiny obyvatelstva.

Joyce tak popírá sám sebe, neboť ještě vloni v listopadu minulého roku prohlásil, že na mezinárodních letech nebude Qantas přepravovat neočkované. Nedomyšlený a diskriminační výrok vyvolal kritiku těch, kteří odmítají nebo nemohou být očkováni a dostalo se mu rovněž připomenutí, že zatím není certifikována vakcína pro děti. Zabránit neočkovaným v cestování je z mnoha důvodů neakceptovatelné. ((Foto: routesonline, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



olsei - nepřihlášený host (...194.202...)
08.07.2021 10:45

"Austrálie kromě zvlášť odůvodněných výjimek uzavřela své hranice v březnu 2019." - spíš 2020, ne?

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace