Mexický Interjet vyhlásil bankrot

  • 28.04.2021 13:00

Po Aeromexico je Interjet již druhým ze čtyř největších mexických leteckých dopravců, který požádal o ochranu před věřiteli. Nízkonákladová společnost byla poslední tři roky ve ztrátách a posledních pět měsíců již nelétala. Zaměstnanci Interjetu jsou ve stávce, někteří nedostali výplatu již sedm měsíců. Na rozdíl od Aeromexico, které požádalo o ochranu podle oddílu 11 v USA, se bankrot Interjetu řeší podle mexického zákona, což společnosti poskytuje menší ochranu, a tudíž i menší šanci na přežití.

Společnost Interjet zahájila provoz v roce 2005 a u cestujících měla reputaci kvalitního provozovatele s relativně vysokou úrovní služeb. V ratingu Skytrax je tříhvězdičkovou společností. Do problémů se společnost dostala kolem roku 2013, a to v důsledku expanze na mezinárodních linkách a snahy konkurovat Aeromexico. Pandemie krizi společnosti dále prohloubila.

Pro společnost bude těžké vrátit se na trh, neboť konkurenční Volaris a Viva Aerobus již zaplnily uvolněné místo. (Foto: eTurboNews, planes.cz)  


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



pepan - nepřihlášený host (...24.41...)
29.04.2021 09:45
Díky za článek

Já naopak oceňuji, že jste o Interjetu vůbec napsali a díky za to. Občas na tento web totiž posílají svoje články i anonymové, kteří tady troubí své ideologické bláboly o brzkém pádu EU a závidí úspěšným aeroliniím, o servisních banalitách Boeingu píší jako o největší katastrofě letectví, pějí ódy o úspěšném zotavení ruského trhu letecké dopravy (se západními letadly, registrovanými na Panenských ostrovech) ... takže když mezi to přijde takovýhle článek o něčem skutečně pozoruhodném, jako je krach společnosti, která by za jiných okolností určitě měla velikou perspektivu ... je to jako balzám na duši. Ještě jednou díky.

MK. (...192.13...)
29.04.2021 08:49

Věříme, že to zdatnější čtenáři najdou v souvisejících článcích.

Petr - nepřihlášený host (...225.17...)
28.04.2021 15:29

O "uspechu" Superjetu u Interjetu se nezminime?

Celkem 3 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace