Po Wizz Airu vstoupí na ruský trh i Ryanair

  • 19.08.2020 13:00

V rámci zimního letového řádu spustí Ryanair lety z Petrohradu do Itálie. Na čtyři lety týdně získal Ryanair povolení italského regulátora Ente Nazionale per L’aviazione Civile (ENAC), v Petrohradu využívá práv vyplývajících ze sedmé svobody, která umožňuje vykonávat lety do/z Petrohradu do/z jiné země i mimo domovskou bázi dopravce. Sedmá svoboda se nevztahuje na Řím a Milán.

Ryanair neupřesnil, které linky konkrétně bude z/do Petrohradu provozovat. Zřejmě se bude jednat minimálně o Bergamo a Pisu. V Itálii Ryanair létá z 26 letišť a provozuje 14 bází. Osud bází však není jistý, neboť Ryanair je připraven báze zrušit, nebude-li dosaženo akceptovatelné dohody s odbory.

Webové stránky společnosti sice již Rusko uvádějí a zdánlivě nabízí lety z Moskvy a Petrohradu na Maltu (operováno Air Malta), ale lety jsou prázdné.

Na linkách do/z Itálie bude Ryanair konkurovat zejména Wizz Airu, který v Petrohradu otevírá svou první ruskou bázi a od prosince obsluhovat pět italských destinací (Benátky, Bergamo, Boloňa, Katánie a Turín). Od září plánuje Wizz Air otevřít spojení Petrohradu s Bratislavou, Bukureští, Kodaní, Oslem, Salcburkem, Sofií, Stockholmem a Vilniusem. Bratislavu zahajuje 14. září, jednosměrná letenka pro členy Discount clubu je za 14,99 eur. Aktuální provoz se bude zřejmě odvíjet od epidemiologické situace. (Foto: Ryanair, planes.cz) 


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



marekE - nepřihlášený host (...63.98...)
20.08.2020 09:24
wizzair

Letenku na 14.9. z BTS do LED jsem si na koupil a teď to o měsíc posunuli

Hh - nepřihlášený host (...135.77...)
20.08.2020 06:54

Lety Air Malta ma v nabidce Ryanair uz davno.

Jo - nepřihlášený host (...112.22...)
19.08.2020 20:17
BTS-LED

Wizzair nezahajuje Petrohrad z Bratislavy 14. září, ale až 16. října. Letenky na září už min. před několika dny zrušil.

Celkem 3 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace