Ryanairu hrozí zákaz letů do/z Itálie. Itálii ztráta turistů

  • 07.08.2020 08:00

Podle italského regulátora ENAC Ryanair systematicky porušuje na letech do/z  tálie národní pravidla pro omezení rizika přenosu koronaviru, zejména nedodržením fyzického odstupu. Údajně se to týká neorganizovaného nástupu a výstupu z letadla. Ryanair podle regulátora také důsledně nevynucuje použití roušek.

ENAC nekonkretizoval, kdy a jak konkrétně byla pravidla porušena a Ryanair obvinění popírá.

Regulátor hrozí, že pokud Ryanair nezajistí důsledné dodržování pravidel pro zachování sociální vzdálenosti, nařídí obsazovat letadla pouze do 50 % kapacity. Takové restrikce však Ryanair již v minulosti opakovaně odmítl, neboť by to dále prohloubilo ztrátovost letů. Generální ředitel Michael O’Leary označil pravidla pro dodržování fyzického odstupu idiotismem.

Regulátor může lety do/z Itálie zakázat zcela, dokud nebude zjednána náprava.

Ryanair obvinění regulátora odmítá jako nepodložené. Společnost uvádí, že prokazatelně vyžaduje od personálu i cestujících použití roušek a uplatňuje rovněž další opatření, a to včetně dodržení vzdáleností při nástupu a výstupu z letadla. Prostřední sedadla neblokuje drtivá většina evropských společností.

Itálie je sice pro Ryanair podstatný trh, pro Itálii je však Ryanair zase klíčový dopravce z hlediska turistického ruchu. Proto lze očekávat, že hrozící konflikt bude rychle urovnán. (Foto: euronews.com)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace