Boeing a Spirit AeroSystems omezují podporu projektu nadzvukového bizjetu

  • 22.06.2020 13:00

Společnosti Boeing a Spirit AeroSystem finančně i personálně podporovaly projekt nadzvukového bizjetu Aerion AS2. V rámci úsporných opatření nyní společnosti expertní tým určený k podpoře projektu Aerion rozpouští.

Šéf Aerionu Tom Vice v návaznosti na to oznámil, že první let bizjetu se odkládá z roku 2024 o jeden rok.

Pro projekt nadzvukového letadla, které mělo přepravovat až 12 cestujících a létat nad mořem rychlostí M=1,4 a nad pevninou rychlostí M= 1,3, znamená odchod Boeingu vážný problém. Boeing v rámci partnerství ustaveného v roce 2019 poskytoval Aerionu zásadní pomoc v oblasti technologického rozvoje, návrhu letadla a komercializaci projektu. Boeing měl podporovat testovací lety a certifikaci.

V projektu se angažují také proslavený závod Skunk Works společnosti Lockheed Martin a GE Aviation. (Vizualizace: Aerion)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Colubmo - nepřihlášený host (...46.213...)
22.06.2020 14:27
Špatná doba

Chápu, že by si tento stroj asi nějaké kupce našel, ale ve světle současnosti asi nemá moc nadějí na úspěch. V dnešní (možná divné) době bude každý, kdo nebude létat co nejvíce eco (a ještě se u toho stydět), považován za vyvrhela. Někteří nad tím mávnou rukou, ale asi i cílová klientela bude přemýšlet, co si o sobě druhý den přečte v novinách. Bez ohledu na další věci, jako provozní náklady, budoucí zdanění, apod.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace