Ryanair si zajistil půjčku 600 mil. eur

  • 22.05.2020 08:00

V rámci britského programu CCFF ( Covid Corporate Financing Facility) získal Ryanair půjčku na 600 milionů EUR. Fond CCFF byl ustaven v březnu a je podle Bank of England určen společnostem, které zásadně přispívají britské ekonomice. Zaměstnávají v Británii vysoký počet pracovníků nebo generují podstatné výnosy nebo obsluhují vysoký počet zákazníků. Ryanair podmínky programu splňuje.

V tomto případě se tedy nejedná o státní pomoc leteckým společnostem, kterou Ryanair trvale kritizuje a označuje za nezákonnou. O’Leary varuje, že nezákonná státní pomoc vytváří nezdravou situaci, kdy jsou neefektivní letecké společnosti díky státní pomoci nespravedlivě zvýhodněny proti společnostem, které se bez státní pomoci obejdou. Dochází tak k deformaci svobodného trhu a zájmy zákazníků jsou poškozeny.

Ke dni 18. května měl Ryanair rezervy hotovosti (nebo ekvivalentu) ve výši 4,1 miliardy EUR. Díky vysoké úrovní rezerv a nízkým nákladům slibuje Ryanair nabídnout cestujícím mimořádně atraktivní slevy a stimulovat tak jejich návrat na paluby letadel. (Foto: The Irish Times, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace